Verf

Eigen kleurlijn

Ontstaan van de kleuren:

De pake (opa) van Greet heet Jelte en woonde in het (winkel) pand op Noard 61 in Workum. Greet heeft een stukje verf van een balk gehaald, zichtbaar in de winkel.. en deze bij de verffabriek in codes laten omzetten. Zo ontstond Jeltes Grien. Uiteraard kon beppe niet ontbreken. Daar is de donkerblauw/ zwarte kleur naar vernoemd.

Ook de tantes en de kinderen van Greet hebben hun “eigen” kleur.

De “kleurenstamboom” ziet er als volgt uit:

 • Jeltes grien
 • Beppes blauw
 • Piets roze
 • Maaikes blauw
 • Oker 10
 • Jets grien
 • Eveliens zalm
 • Jurres zwart
 • Brechts groen
 • Hiddes roest
 • Rosa

Alle kleuren passen bij Jeltes grien en ook onderling kunnen ze goed gecombineerd worden. In de inspiratiehoek hebben we kleurstalen gemaakt zodat je deze mee kunt nemen naar je eigen huis. Alle kleuren maken we in onze verfmengmachine.

Tegen een kleine vergoeding sturen we de staaltjes op-> info@byalberts.nl

Koopmans

In de Verfwinkel vindt u de hele collectie van Koopmansverf.
Deze verf kenmerkt zich door oude authentieke kleuren als Antiek wit en groen en Koningsblauw, okergeel en Hindelooper Rood. Bij het bepalen van de juiste kleur helpen we u graag.

Alle muur en plafondverf, hoog en zijdeglans verf kan gemaakt worden in ons Koopmans verfmengsysteem. (dus ook van andere merken!)
Tevens hebben we de Perkoleum en Garant SB buitenverf van Koopmans.

Nelf

Sneldrogende grondlak op basis van een speciaal gemodificeerde alkydhars voor buiten welke reeds na drie uur overschilderbaar is. Dus aflakken kan in 1 dag. Nog een voordeel: De grondlak kan op kleur worden gemaakt.

Naast de Snelgrond en grondlak verkopen wij ook de aflak.
Nelfalite Xtreme PU Gloss is een zeer goed weer-bestendige hoogglans afwerking met een goede reinigbaarheid. Door de toepassing van een nieuw modern polyurethaan (PU) gemodificeerd bind-middel is tevens de mechanische belastbaarheid verbeterd ten opzicht van de traditionele hoog-glans afwerkingen. Daarnaast maakt de PU toe-voeging het product minder gevoelig voor minder ideale weersomstandigheden. De zeer goede ver-werkbaarheid van de Nelfalite Xtreme PU Gloss zorgt, zonder veel inspanning, voor een mooi eindresultaat met een zeer strakke volle hoog-glans. Maar niet alleen het optische eindresultaat is van een hoog niveau, ook de duurzaamheid en de verwerking is van een ongekende kwaliteit.

De Nelf verven komen uit dezelfde fabriek als de bekende Koopmans Verf, die wij al sinds 1894 verkopen.

Finn Colors

Watergedragen (acryl) houtbeschermings beits-product met een lange levensduur (gemiddeld 10 jaar, zie ook onze referenties) met ademende eigenschappen. In alle dekkende kleuren verkrijgbaar. Wordt veel gebruikt op houten woningen, chalets e.d. Dringt diep in de houtcellen door en laat de natuurlijke tekening van het hout zichtbaar. Beschermt zeer goed tegen schimmel, rot e.d.